Viikon reseptiputki & sarjasuositus

Terveiset täältä pääsykoekirjojen ja keittiöön ikuisesti matkalla olevien teekuppien keskeltä!

Arjen pyörät on lähtenyt tosi kivasti pyörimään, mutta kuvauskohteet ja mielenkiintoset puheenaiheet on sen sijaan kieltämättä vähän tiukassa, kun päivät pyörii lähinnä sillä opiskelu-jääkaappi-sali-uni akselilla. Tää kuulumisten vähäisyys ei oo kuitenkaan ollenkaan huono juttu, nimittäin nyt jos koskaan tuli hyvä tilaisuus ottaa suurennuslasin alle se kaikista tärkein: ruoka.

Vegaanihaaste on menossa eteenpäin kovaa vauhtia vielä tälläkin hetkellä, joten mikäpä olis sen osuvampi aika jakaa vähän ruokainspiraatiota blogikansalle. Mä ajattelin siis huomisesta lähtien pistää käyntiin viikon mittaisen postausputken ja jakaa tänne omia vegeruokaohjeita aina maanantaista sunnuntaihin. Päivittäin ilmestyvät reseptit tulee olemaan mun arjen simppeleistä pelastajaruoista, joihin turvaudun aina silloin, kun haluun saada varmuudella eteeni lautasellisen hyvää oloa ja hyviä makuja. Ne on siis just niitä perus-safkoja, joihin huomaan palaavani aina uudelleen ja uudelleen, eikä kyllästyminen meinaa tulla koskaan vastaan.

Luottoresepteissä on parasta myös se, että vaikkei kauppaan jaksaiskaan raahautua, suurin osa niihin uppoavista aineksista löytyy jo valmiiksi kaapista. Meillä yritetään aina pitää lämpimiä ruokia varten hollilla mm. hyvä valikoima eri kasviksia, mausteita ja maustetahnoja, kookosmaitoa, tomaattimurskaa, kuiva-aineita pastoista riiseihin sekä papuja ja linssejä. Näiden lisäks pidän myös huolen, että kettiöstä löytyy aina myös hummusta (Lidlissä myytävä yksilö on ehdoton numero ykkönen), paaljon hedelmiä, kauramaitoa kahviin, puuroaineksia, pähkinöitä ja leipää. Siinä tiivistettynä mun ruokailujen kulmakivet, joilla pötkii pitkälle myös ens viikolla ilmestyvissä resepteissä.

Tulossa on siis ainakin ohjeet mun luottopastaan, muutamiin suosikki keittoihin, vähän spessumpiin viikonloppuherkkuihin ja muutamiin aamupaloihin. Mä toivon, että näistä voi olla hyötyä esimerkiksi aloitteleville kasvissyöjille, mutta sen lisäks myös ihan jokaiselle, joka haluaa arkiruokakokoelmaansa vähän vaihtelua ja uusia makuja. Kaikki reseptit on koemaistatettu myös sekasyöjillä ja saanut varmuudella peukut ylös myös ei-vegeilijöiltä, joten mä toivon et myös monet vegaaniruokaskeptikot siellä uskaltautuis kokeilemaan näitä ruokia!

Ps. Nyt kun tää oli pelkkä teaser ja ruokaohjeiden puuttuminen voi malttamattomia ärsyttää, niin ei hätää, mulla on yks suuri ja mullistava elämänohje jakaa tähänkin väliin: nimittäin jos et oo vielä tajunnut katsoa BBC:n Uusi Sherlock -nimistä sarjaa, niin tee se nyt. Tää sarja on paras juttu ikinä, ja mun elämän tasapaino on pilailematta horjunut viimeaikoina ihan vaan sherlockin uusien jaksojen takia. Hyvällä tavalla siis. Joten mee ja avaa netflix nytheti ja kiitä mua myöhemmin. Ja jos siellä sattuu olemaan muita sarjan vannoneita seuraajia, niin kertokaa oonko ainut jonka tunne-elämä on järkkyny jokaisessa neloskauden jaksossa?

Leppoisaa sunnuntaita!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • ohh rrrakastan uutta sherlockia!! lempparijakso on ehdottomasti scandal in belgravia, koska adlock<3 monet ei tykänny neloskauden lopusta. mun mielestä toi oli täydellinen loppu koko sarjalle, mutta anto myöskin mahdollisuuden täyttää aukot seuraavan kauden muodossa.

    • Komppaan täysin! Vaikkei se ehkä parhaimpia jaksoja ollukaan, niin mustakin ihan tosi hyvä ja kokoava päätös. Scandal in belgravia oli mustakin ihan huippu, ja kakkoskauden kaikki jaksot oli kokonaisuudessaan ihan loistavia!