Rip elokuu

imageimageimageimage

Muutama päivä sitten oli se päivä. Nimittäin päivä, jolloin ensimmäistä kertaa tunne syksystä iski vasten meikäläisen kasvoja. Ja tää fiilis ei edes johtunut siitä, että elokuu veteli viimisiään tai että ruskan kellastama lehti olis pudonnut mun nenän eteen. En edes oikeastaan pysty konkreettisesti osoittamaan, mikä tilanne tai asia sen aiheutti, ehkä se oli monen tekijän summa, mutta mulla kuitenkin alkoi syksy, oli miten oli. Ja musta tuntuu, että tässä syksyssä on potentiaalia. Ihan liian usein mun syksyihin on kuulunut jotain surumielistä ja hankalaa, en tiedä onko se vain sattumalta ollut näin, mutta nyt mulla on kaiken kaikkiaan tosi hyvä fiilis tämän vuotisesta. Mun verbaalinen ulosanti ei tänään näköjään kukoista, koska mä en tätäkään mutu-tuntumaa osaa mitenkään tähdellisesti selittää.

Joitakin konkreettisia syksyn merkkejä oon itsestäni kuitenkin osannut bongata. Pukeutumisessa harmaa väri on vetänyt mua tavallista enemmän puoleensa, ja kirppareilla kierrellessä mun katse on hakeutunut enemmän neuleisiin. Mun sisällä asuva teen suurkuluttaja on herännyt kesäuniltaan, ja sarjojen tuijottaminen on taas kuulunut mun päiviin (viime aikoina koukuttavia on ollut Netflixin omat sarjat Stranger Things ja Scream). Juokseminen ja piirtäminen on myös sellasia aktiviteettejä, joista innostun jostain syystä enemmän syksyisin kuin kesäisin.

Kertokaa oonko mä muuten ainut, jolla tapahtuu vuodenaikojen kanssa outoa vähättely-ilmiötä. Tällä tarkotan sitä, kun eletään jotain muuta vuodenaikaa kuin esimerkiksi talvea, näyttäytyy talvi omassa päässä jotenkin erityisen ankeana, mutta sitten kun talvi oikeasti koittaa, se ei tunnukaan yhtään niin vastenmieliseltä vaan oikeastaan yllättävän ihanalta vuodenajalta. Varsinkin kesällä elän eräänlaisessa kesäkuplassa, jossa vain ja ainoastaan kesä on ihanaa aikaa, mutta joka ikinen syksy kuitenkin tajuan, ettei tämäkään vuodenaika yhtään sen hullumpi ole.

signerica

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Toi kesäkupla-asia on niin totta! Kesällä syksy näyttäytyy mielessä vain tylsänä ja ankeana vuodenaikana, mutta joka syksy mä kuitenkin löydän itseni hehkuttamasta syksyä ja sen mukana tuomaa tunnelmallisuutta!

    • Voi vitsi samoja ajatuksia sielläkin! se on niin outo ilmiö, ja vaikka sen joka syksy toteaa aina vaan uudestaan se toistuu silti :-D