Olipa kerran reissu

Jos vähänkään mun (tai mun siskon) Instagram-tili eksyi kesäkuussa sun verkkokalvoille, niin oot saanutkin jo pientä esimakua reissusta, jolta palailtiin Oonan kanssa pari viikkoa sitten. Reissattiin siis kuukauden päivät Euroopassa, ei kuitenkaan varsinaisella interrail-meiningillä, vaan ehkä vähän hitaammalla temmolla ja suunnitellummalla otteella. Selkeä ero reilailuun oli muutenkin se, että pääasiallisena kulkuneuvona maiden välillä toimi meillä lentokone. Me oltiin ennen matkaa hankittu ja varattu kaikki mahdollinen lento- ja junalipuista yöpymisiin (satunnaisia päiväretkiä lukuunottamatta), ja tää tuntukin tosi toimivalta ja stressittömältä toteutustavalta. Kokonaisuudessaan voi todeta reissun täyttäneen suurimmatkin odotukset, tippaakaan en kadu että lähdin! Matka oli täynnä ikimuistoisia kokemuksia, joita tullaan muistelemaan vielä monia, monia kertoja.

DXO_2709

Ihan käsittämätöntä, kuinka nopeasti kuukausi viiletti ohi, mutta toisaalta on vaikea sisäistää myös sitä, kuinka paljon tähän kuukauteen mahtuikaan. Saldona oli 6 maata, 14 kaupunkia, 4 hyvin erilaista airbnb-kämppää (ja muutama muu yöpymismuoto), iso nipullinen paikallisjunalippuja, 1880 kuvaa kameran muistikortilla, mielettömästi kokemuksia sekä reissun loppuhuipennuksena saatu flunssa, joka pakotti mut paluun jälkeen pitkäksi aikaa ottamaan vähän iisimmin. Kommelluksilta ei tietenkään vältytty, ja erityisesti julkisen liikenteen kanssa sai kokea monta jännitysmomenttia. Suurimmilta ikäviltä yllätyksiltä kuitenkin onneksi säästyttiin. 

Untitled

Meidän matkareitti kiemurteli Puolan, Unkarin, Italian, Ranskan ja Hollannin kautta ja näytti siis tältä (päiväretkikohteet merkitty sinisellä):

Varsova – Budapest – Milano – Pisa- Cinque Terre – Nizza – Cagnes Sur Mer Antibes Cannes Monaco – Delft – Roosendaal Haag Amsterdam

Kaupunkien suhteen valinnat tuntui menneen tosi nappiin, yksikään kohteista ei ollut mitenkään luotaantyöntävä, eikä missään reissufiiliksen pilalle menemistä tarvinnut pelätä. Oli sopivassa suhteessa niin suurkaupunkeja kuin rantalöhöilypaikkojakin. Monet kyselee, mikä etapeista muodostui suosikiksi, mutta tätä pähkäillessä mut valtaa ihan hirveä valinnanvaikeus – jokainen paikka oli niin omanlaisensa ja jokaisessa oli omat hohdokkuutensa.

DXO_0439

Koska neljän viikon fiiliksiä ja kuvia ei voi mitenkään tiivistää yhteen postaukseen, ajattelin esitellä reissun pieni annos kerrallaan pikkuhiljaa ripoteltuna muiden päivitysten lomaan tässä lähi tulevaisuudessa. Tulossa olis näillä näkymin siis omia hyviksi koettuja tärppejä eri kohteisiin, pieniä tarinointeja kokemuksista ja runsaasti fiilistelykuvia paikkojen päältä.

Mutta millaiset reissupostaukset teitä kiinnostais eniten? Miltä kuulostais jokaisesta etapista erikseen kirjoitetut julkaisut vai kiinnostaako kenties enemmän tiivistetymmät koosteet? Vielä kerkee vaikuttamaan, joten ääni kuuluviin vaan!

signerica

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Ois kiva kuulla kaikista kohteista jotain. Pakko on kyl sanoa et kirjotat aivan älyttömän hyvin, näihi sun teksteihi vaan uppoutuu ja valokuvaustaito on hallussa! :)

  • Tosi kiva postaus ja teidän matka kuulosti ihanalta! Kyllä matkustamisesta vaan saa aina niin paljon uutta perspektiiviä. Olis mahtava lukee lisää ihan vaikka kaikista kaupungeista :)

    Mun blogissa on muuten tällä hetkellä arvonta käynnissä, jos haluat käydä kurkkaamassa :) goo.gl/gGvlI8

    • Niin saa! Ja voi kiitos paljon, ihana reissu kyllä oli. Kiva kuulla et kiinnostaa, mä todellakin voisin höpötellä vaikka kuinka paljon kohteista :-D

    • Jee, mä mielelläni kerron niistä! Vähän ajattelin, että kirjoittelen ainakin pääkohteista erillisiä postauksia, mutta pienemmät visiitit saatan sisällyttää näiden joukkoon :-)