Muistoja Ranskan Rivieralta

Voi Ranska minkä teit.

Tai siis teki kuukausia takaperin. Täytyy myöntää, että oon pariin otteeseen meinannut jo laittaa pillit pussiin näiden reissupostausten kanssa, koska ihan pienesti hävettää kasailla vasta marraskuussa postausta kesä-heinäkuun reissulta. Mutta hei, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, ja mitä näitä puhkikuluneita toitotuksia nyt onkaan. Ja onhan se kieltämättä aika virkistävää tehdä pieni nojatuolimatka ajassa taaksepäin ihan mielettömän ihanaan reissuun.

Joten palataan takaisin tuohon ensimmäiseen tokaisuun. Nimittäin en vois olla tyytyväisempi, että valittiin kesän Euroopassa kiertelyn yhdeksi etapiksi Ranskan Riviera. Paikka teki meihin Ranskan ensikertalaisiin todella hyvän vaikutuksen joka puolella huojuvilla palmuillaan, kauniilla rakennuksillaan, merellisellä tunnelmallaan ja iloisilla ihmisillään. Paljon tuli nähtyä ja koettua, ja voin vannoa, ettei visiitti missään nimessä jäänyt viimeiseksi.

UntitledDXO_1704Untitled

Tukikohtana meillä toimi Rivieran sydän Nizza, josta oltiin vuokrattu pieni Airbnb-kämppä keskustan tuntumasta kahdeksaksi yöksi. Ranskassa majailtiinkin siis huomattavasti pidempi aika kuin muissa kohteissamme, ja onneksi niin! Pienen kävelymatkan päässä meidän kämpiltä oli päärautatieasema, josta tehtiin kätevästi päiväretkiä lähikaupunkeihin: Antibesiin, Cagnes-sur-meriin, Cannesiin ja Monacoon. Ja jos jonkinlainen ranking näiden kohteiden välillä pitää suorittaa, niin omiksi lemppareiksi muodostui Antibes ja pääkohteemme Nizza.

UntitledUntitled

Ensikosketus, tai varsinkaan matkanteko paikan päälle Genovan kautta junalla juhannusaattona, ei ollut kuitenkaan mitään pelkkää hohdokkuutta.
Genovassa pari minuuttia ennen junan alkuperäistä lähtöaikaa saatiin pieni sykkeen kohotus, kun tajuttiin, että lipussa komeilikin aivan eri junan numero kuin näytöllä, jonka alapuolella oltiin ilman huolen häivää venailtu jo hyvä tovi junan saapumista. Siinä sitten pieni paniikki päällä alettiin etsiä oikeaa junaa, mutta aseman aikatauluistakaan ei löytynyt lipunmukaista lähtöä. Onneksi paikalla oli muitakin hämmentyneitä turisteja, ja loppupelissä olimmekin kokoajan odotelleet oikeaa lähtöä.
No, juoksentelu ja hätäily osoittautui täysin turhaksi, koska juna jumitti asemalla jostain syystä puoltoista tuntia. Odottelu kireässä ilmapiirissä, huumaavassa helteessä ja ilmastoimattomassa junassa ei ehkä ollut ihanteellisin juhannuksenviettotapa, mutta perille loppujen lopuksi selvittiin.

Stressaavat hetket eivät kuitenkaan loppuneet siihen, nimittäin kun vihdoin myöhään illalla saavuttiin Nizzan asemalle, meillä ei ollut hajuakaan, missä Airbnb-kämppä sijaitsi, eikä kommunikoinnista englannintaidottoman vuokraajan kanssa tullut yhtikäs mitään. Väsyneinä ja neuvottomina oltiin tuntemattomassa ja öisessä kaupungissa ilman nettiä ja kunnollisia reittiohjeita, ja muutaman kerran meinasi kyllä luovuttaminen ja lähimpään hostelliin asteleminen olla lähellä. Muutaman erittäin epäselvän puhelun ja kalliin taksimatkan jälkeen kuitenkin löydettiin kuin löydettiinkin perille, ja myös airbnb-tyyppi osoittautui ihan supermukavaksi (maksoi puolet meidän taksimatkastakin!)

Vaikka ensimaku kaikessa stressin pyörityksessä ei ollutkaan mikään säväyttävin, seuraavana aamuna meidän eteen avautui aivan upea kaupunki, jota kierrellessä kaikki edellisillan stressi unohtui, ja oltiin heti ihan myytyjä. Rantabulevardi, epätodellisen värinen meri, hyvä ruoka, mielettömän upeat auringonlaskut… No, annetaan kuvien kertoa, miltä meidän kokemus näytti.

UntitledUntitledUntitledUntitledIMG_7256IMG_7265

Sattumalta ensimmäinen rafla, johon käveltiin sisälle osoittautui ihan täydeksi kympiksi, ja oli itseasiassa koko reissun parhaimpia ravintolakokemuksia. Ihan mielettömän hyvää ruokaa, kiva sisustus ja upea sijainti vanhassa kaupungissa. Paikkaa pyörittävä pariskunta oli myös ihan huippu ystävällinen ja kirjoitti meille ylös omat suosituksensa lähikaupungeista ja rannoista. Kaikille Nizzaan matkaaville voin siis lämmöllä suositella Caju Vegan -raflaa.

IMG_7235IMG_7267DXO_1829 IMG_7301UntitledUntitled

Niin kuin edellä ilmeni, päiväretki Antibesiin oli yksi onnistuneimmista. Suunnattiin paahtavan kuumana päivänä kaupunkiin lähinnä rannalla lokoilu mielessä, mutta auringon vähän laskettua ja lämpötilan muututtua siedettävämmäksi lähdettiin haahuilemaan ympäri kaupungin katuja. Vahva suositus multa tälle paikalle!

UntitledUntitledIMG_7281

Cannesista puolestaan mieleen jäi lähinnä kova yritys kulkea niissä vähissä varjoissa, joita korkeat ökyhotellit ja hujopit palmut loivat. Loppujen lopuksi ei jääty kovinkaan pitkäksi aikaa kaupunkia kiertelemään vaan palattiin takaisin Nizzaan, joka kummankin meidän mielestä oli paljon viihtyisämpi paikka.

Untitled

Vastapainona rannalla loikoilulle ja katuja pitkin tallustamiselle tehtiin myös pieni retki läheiseen Cagnes-Sur-Merissä sijaitsevaan ulkoilmaostoskeskukseen, Polygone Rivieraan, joka oli ehdottomasti yksi hienoimmista ostoskeskuksista, joissa oon käynyt. Suihkulähteiden ja palmujen keskellä oli kauppoja laidasta laitaan, pienemmälle ja isommalle budjetille.

UntitledUntitled

Viimeinen päivävisiitti suuntautui kääpiövaltio Monacoon, jossa pyöriskeltiin ihmetellen ökyrikkautta ja ihastellen kaunista vanhaa kaupunkia. Hintataso oli loogisesti kirpaiseva, mutta kaiken vaurauden keskellä pyöriminen oli kyllä ehdottomasti päivän kiertelyn arvoinen kokemus.

DXO_2094 UntitledUntitled

Sellaisia kuvapainoitteisia muistoja tällä kertaa. Itseasiassa nämä talven varalle säästetyt kuvapläjäykset on melkonen pelastus tällä hetkellä, kun kuluneet pari viikkoa on tullut tosiaan vietettyä enemmän tai vähemmän neljän seinän sisällä flunssaillessa, eikä kuvakertymä ole mikään päätähuimaava. Mutta nyt alkaa vihdoin olla taas raikkaan tervehtynyt fiilis, joten todennäköisyydet kameraan tarttumiseen on taas huomattavasti suuremmat.

Kivaa viikonloppua!

signerica

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *