Italia x3

Matkakuume on taas uhkaillut kovasti nousevansa tässä viime aikoina, varsinkin harmaampina päivinä, kun syysviima on tuntunut erityisen purevalta ja edessä häämöttävä pitkä talvi ei oo niinkään houkutellut (ja voi olla että pieni kateus siskon lähdöstä loppu vuodeksi asustelemaan Espanjaan on vaikuttanut myös asiaan). Joten mikäpä olisi parempi rohto tähän oireiluun kuin kesän matkusteluiden muistelu ja tulevista haaveilu. Tai no, nyt kun asiaa tarkemmin ajattelee, niin tämä kesäisten kuvien selailu saa oikeastaan aikaan vaan entistä korkeemmat luvut siihen matkakuumemittariin. Oli miten oli, nyt olis taas aika pienen ajassa takaisin matkustamisen, ja tällä kertaa takaisinheitto kohdistuu saapasmaan maisemiin: Milanoon, Pisaan ja Cinque terreen.

milano1 DXO_0834

Unkarista seuraava etappi meidän reitin varrella oli siis muodin keskus Milano, jossa piipahdettiin kiertelemässä pidennetyn viikonlopun verran. Tuli kierrettyä olennaisimmat rakennukset Duomosta Galleria Vittorio Emanuele II:een, kierrettyä kauppoja (tosin saalis oli köyhän puoleinen), matkustettua ratikalla ympäriinsä tätä laajalle levinnyttä kaupunkia ja tehtyä vähän enemmän työtä budjettiimme sopivia ravintoloiden löytämisen eteen. Vaikka Milano ei mikään luontokohde olekaan, käveltiin myös paljon keskustan tuntumassa olevassa Parco Sempione puistossa. Kaiken kaikkiaan Milano tuntui olevan helposti haltuun otettava paikka, ja vastoin omia ennakkoluuloja, luksuksestaan kuuluisassa kaupungissa pärjäs myös pienen suunnittelun jälkeen tiukemmallakin budjetilla. Meidän Airbnb-kämppä oli myös aivan ihana!

milano2 Untitled

Milanosta jatkettiin junalla, epäonnistuneen torninsa ansiosta Italian yhteen tunnetuimmista kaupungeista, Pisaan. Pieni kaupunki todellakin elää tursteista, mikä pistää silmään erityisesti suuria summia mitättömistä annoksista kiskovista ravintoloista ja totta kai turisteista, joita parveilee tornin alueella kuin mitäkin selfietikuin ja kliseisin poseerauksin varustettuja muurahaisia. Paikassa oli tosin paljon sellaisiakin asioita, joista välittyy paikan todellinen italialainen kylämäisyys. Tästä hyvä esimerkki on bussiverkosto, joka meille italiaa osaamattomille lähenteli enemmän ydinfysiikkaa. Ensimmäisenä päivänä siitä yrittäessä ottaa selkoa eteen tuli monia epätoivon hetkiä, ja lopulta päädyttiin kävelemään keskustasta autotien piennarta pitkin meidän Airbnb-asunnolle.

pisa1 DXO_0954 pisa2DXO_1123

Italiassa oleskelun aikana lämpömittarin asteet oli lähes koko ajan kolmenkymmenen paremmalla puolella, joten Pisan rannat loogisesti veti meitä joinakin päivinä enemmän puoleensa kuin turistien keskellä haahuilu. Hieman yllätykseksi Pisa olikin rantalomakohteena ihan helmi. Kaltevaa tornia ei sen kummemmin käyty ihailemassa muutamaa ohikulkua lukuunottamatta, mutta kieltämättä aidoilla tasapainoilevat ja tornin kanssa yhteiskuvia kilpaa ottavat turistit oli kyllä hupaisa nähtävyys itsessään.

pisa3 IMG_7209

Koko Italian parhaimmistoon puolestaan kipusi ehdottomasti viidestä suloisesta ja värikkäästä kalastajakylästä koostuva Cinque terre, johon suunnattiin Pisasta päiväretki. En todellakaan ihmettele, miksi tälle paikalle on annettu Unescon maailmanperintökohteen titteli –tätä kuvauksellisempaa paikkaa pitää kyllä etsimällä etsiä. Vaikka kuumuus oli päätä huimaava, autottomia ja rinteisiä katuja pitkin oli silti kiva kävellä. Ainut negatiivinen asia oli uimakamppeiden puuttuminen, ja pieni kateus kyllä iski kun katseli kallioisten rantojen vedessä virkistäytyviä ihmisiä.

cinqueterre2 DXO_1315 cinqueterre3 DXO_1263 cinqueterre

Sellaista Italiakoostetta tänne tuulen tuiverruksen keskelle tällä kertaa. Kaikille paikoille voin antaa lämpimät suositukset, ja jos ei muualla niin Cinque terressä ainakin kannattaa ihan ehdottomasti poiketa! Mutta onko siellä kuulolla muita joissakin näistä kolmesta kohteesta käyneitä? Oliko Pisa kaiken kuuluisuutensa arvoinen pikkukaupunki tai tekikö Cinque terre jollekin muulle lähtemättömän vaikutuksen?

Upeeta viikonloppua!

signerica

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *