Alku

En halua ajatella, mitä kirjoitan, vaan kirjoittaa, mitä ajattelen.

Tämän tapaiseen lausahdukseen mä jokin aikaa sitten törmäsin, ja se loksahti kohilleen mun fiilisten kanssa kuin valettu.
Pari vuotta sitten entisen osoitteen alla julistamani blogitauon (jos tätä laittoman pitkää hiljaisuutta enää tauon määritelmään voi edes mahduttaa) aikana oon kerennyt paljon miettimään, mikä blogin pitämisessä sai mut silloin aikoinaan niin solmuun, että oli pakko turvautua aikalisään. Taustalla oli tottakai yhtenä tekijänä halu pyhittää enemmän aikaa lukio-opiskeluihin panostamiseen, mutta toisena syypäänä näin jälkikäteen katson myös olleen se paineen suuruus, jonka otin kaikesta sisällöstä, mitä blogiin julkaisin.

Mun muutaman vuoden takaista blogihistoriaa leimasi olennaisesti se, että kaiken aikaa mietin, mitä kirjotan, miten kirjotan ja erityisesti, mitä muut ajattelee jos kirjotan jollakin tavalla. Tekstien väsäämiseen meni ihan liikaa aikaa, kun mulla oli niin kova tarve tehdä niistä virheettömiä. Tarkoin suodatettujen sanojen takana en enää ollut minä, oli vain valoa läpäisemättömän kuoren muodostavia harkittuja lauseita, joita leimas suorittaminen ja epävarmuus. Ja onhan se nyt selvää, että uupumushan siinä iskee jos kaiken aikaa yrittää tukahduttaa omaa persoonaa glorifioitujen kulissien taakse.

Mutta nyt muutama askel siitä pisteestä ja siitä opittuani mä todellakin haluan, että tästä lähtien täällä kuuluisi mun oikea ”ääni”. Mä haluan palata tulevaisuudessa lukemaan vanhoja postauksia, muistelemaan, naureskelemaan ja todennäköisesti myös häpeämään niitä —ennen kaikkea saamaan jotain niistä irti. En vain muistaa, kuinka kirjoitin tietyn tekstin ensin monta tuntia sanoja ruudulla pyöriteltyäni vain koska ajattelin sen kuulostavan hienolta.

IMG_1767muok

Mä haluan kirjoittaa tänne just niitä asioita, joita juuri kyseenomaisella hetkellä mun päässä pyörii ja pieneen mieleen juolahtaa. Ne voivat olla kaikkea rennoista pintaraapaisuista syvällisiinkin pohdintoihin, todella yleismaailmallisista ilmiöistä henkilökohtaisiin huomioihin. Se on nimittäin sitä, mitä mä aidosti tykkään ilmaista kirjottamalla, ja mitä olen tän blogihiljaisuuden aikana mielettömästi kaivannut. Mä haluan välittää täällä sitä samaa tekemisen iloa, mitä oon saanut pienestä pitäen päiväkirjan raapustamiseen uppoutuessa ja sitä samaa intoa, mikä mut täytti, kun sain ikuistaa omalla ensimmäisellä kamerallani upeita rakennuksia ja maisemia ulkomaanmatkalla.

IMG_2150

Tää saattaa nyt kuulostaa siltä, että ensin lyttään kaiken aikaisemman blogini sisällön pölyisimpään nurkkaan, ja sitten kerron kokeneeni muodonmuutoksen supersankariksi, joka on nyt oivaltanyt koko blogosfäärin syyvimmän totuuden, mutta sitä mä en kuitenkaan todellakaan meinaa. Halusin aloittaa näin heti kättelyssä edellä kuvatulla tekemisen tavalla, eli ilman suodatettuja lauseita, vuodattamalla vain tän hetkisiä fiiliksiä. Paljon on vielä opittavaa, se on selvää, mutta voin kertoa, etten ikinä ole ollut yhtä lapsenomaista intoa täynnä blogin kirjoittamisesta ja kaikesta siitä, mitä tulevaisuus tuo tänne tullessaan.

img_1801_27116170392_o

Monet varmasti miettii, miksi hiljaiselon pituus venähti yli kahden vuoden pituiseksi. Tauko oli kuitenkin aikalailla just sen mittainen kuin sen suunnittelinkin olevan, ja taustalla oli ihan mietittyjä käytännön syitä, nimittäin lukio ja pääsykokeet. Vaikka mun rupesikin tekemään mieli blogin äärelle jo reilusti viime vuoden puolella, olin päättänyt keskittyä ensin abivuoden uurastuksiin ja sen jälkeisiin pääsykokeisiin. Kokeiden jälkeen aloin vasta kunnolla miettimään jatkamista ja uusia sivustoja kaiken yo-juhlahumun keskellä. Lykkäsin kuitenkin suosiolla aloittamista vielä kuukaudella, koska juhlien jälkeen suuntasimme mun siskon kanssa kuukaudeksi reissaamaan vähäisillä matkatavaroilla, ja tietokone ei valitettavasti mahtunut varustukseen. Kuvia tuli räpsittyä kuitenkin senkin edestä, joten reissupostauksia ehdottomasti näköpiirissä! Joka tapauksessa takaisin ollaan sekä Suomessa että blogin puolella uudella energialla, hyvin levänneenä ja erittäin motivoituneena. Tästä se lähtee!

signerica

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Vau tosi kiva blogi ja ihana nähdä sut taas täällä! Tykkään tosi paljon tästä ulkoasusta ja en malta oottaa mitä tuut tänne kirjottelee, olit oikeestaan yks niist ihmisist, jotka inspiroi mua kirjottamaan. Pitää varmaan alkaa taas kirjotella ku oon pitäny vähän taukoa :–)

  • Voi kiitos hirmusesti, ihana kuulla! Kannustan ehottomasti sua kirjottelemaan, tauon jälkeen tästä nauttii kyllä paljon :-)

 • Ihanaa, että teet paluun! Olit jo ennen taukoa erittäin inspiroiva esimerkiksi tyylin ja kuvien suhteen ja uskon, että blogi tulee olevaan entistä inspiroivampi ja kivempi. Tuntuu, että oot kehittyny kirjottamisessakin paljon. Ootan innolla tulevia postauksia <3

  • Ihan mahtavaa, et sielläkin puolella ollaan edes vähän yhtä fiiliksissä kuin mä! Ja isoiso kiitos sulle, toivottavasti tuut viihtymään mukana matkassa :-)

 • Aivan mahtavaa, että olet taas takaisin bloggaamisen parissa! Alku oli ainakin hyvin lupaava, enkä malta odottaa seuraavia postauksia 😊

 • Olin niin varma ettet palaisi enää tauolta. Ihanaa kuitenkin, että olet täällä taas! Harmitti silloin kun yksi suosikkiblogeista jäi tauolle. Onneksi elättelin toivoa paluusta ja jäin blogiisi lukijaksi, muuten tämä uusi blogisi olisi mennyt ihan ohi! :-)

  • Mun hiljasuus oli kyllä niin epätavallisen pitkä, ettei kyllä mikään ihme :-D Mut ihanaa et olit sinnikäs, toivottavasti viihdyt täällä seurailemassa!

 • Jesjes, tosi kiva kun oot takaisin kirjoittelemassa!! Muistan kun silloin pari vuotta sitten olin juuri löytänyt blogisi kun päätit ottaa taukoa sen pitämisestä ja mua harmitti kauheesti, kun tykkäsin sisällöstä tosi paljon, haha! :)

  Kun itse olen samanikäinen ja täysin samassa elämäntilanteessa kuin sinä, niin olisi tosi kiva jos haluaisit valottaa mille alalle hait ja mitä suunnitelmia sulla on välivuodeksi…

  Hyvää kesän loppua sulle!

  • Voi ei, just sattukin noin :-D Mut onneks tällä kertaa oot ainakin hyvään aikaan ehtinyt kelkkaan mukaan! Niin ihana kuulla, kiitos sulle.
   Ja ehottomasti voisin ajatella jakavani tänne jotain ton tyylisiä ajatuksia, mun päästä vois löytyykin aika paljon kaikkea kerrottavaa näihin aiheisiin liittyen.
   Ihan huippu kesää sullekin!

 • Tosi kiva kun päätit jatkaa bloggausta! :-) Sun blogi aikoinaan oli mun ihan ehdoton lemppari ja innolla oottelen sun uusia tulevia postauksia!!

 • Ai, että kuinka kiva ylläri! Muistan kun harmittelin hirveästi kaverilleni kun ilmoitit tauosta, olithan mun lempibloggari :D Kaksi vuotta on pitkä aika. Mutta täytyy kyllä sanoa, että hehkut ihan uutta energiaa ja se välittyi ainakin mulle. Tauko on varmasti ollut antoisa!

  Uskallan väittää, että oon melkein yhtä innostunut kuin sinäkin, haha.

  Jos nyt pienen toiveen vielä jätän, niin olis tosi kiva kuulla jotain sun lukioajoista. Lähinnä siis abivuodesta, niistä paljon peloteltavista kirjoituksista ja sen sellaisesta.

  Mukavaa kesää sinne :)

  • Niin siistiä, että teitä vanhoja lukijoita on löytäny tiensä tänne! Kaks vuotta on kyllä ehottomasti pitkä aika, varsinkin tässä ikävaiheessa, mut motivaatio ja into kerkes kyl hyvin kertymään sen aikana. Ja voi että, ihana kuulla :-D

   Hei kiitos toiveesta, jonkinlainen kooste lukiokokemuksista olis kyllä tosi varteenotettava mahollisuus, varmasti voisin jotain noista aiheista kehitellä.

   Kivaa kesää myös sinne!

 • Hei wau, mitä tekstiä! ♥ Ja tervetuloa takaisin! Voi vitsit muistan miten innoissani luin aina sun vanhoja postauksia, ihan mahtavaa että oot löytänyt kirjoittamisen ilon uudestaan! En malta odottaa uusia postauksia :-)

 • Vautsi, sulle on kyllä suotu kirjoittamisen lahjaa! Todella sujuvaa ja eläväistä kieltä, en ihmettelekään että tykkäät ilmaista itteäs kirjoittamalla! Ihana lukea noin siistiä tekstiä, sitä niin harvoissa blogeissa valitettavasti enää näkee.. Tervetuloa takasin! :-)

  • Voi apua, kiitos! Uus ote tähän kirjottamiseen kyllä tuntuu, mut ihan huippua jos sitä välittyy myös sinnekin puolelle :-)

 • Voi vitsi kun ihanaa et jatkat bloggaamista! Mäki olin just löytäny sun blogin kun jäit tauolle ja sillon ihastuin ihan täysin sun blogiin, nyt odotan niin innolla tätä! Vietän itsekin lukion jälkeistä välivuotta parhaillaan. Mut hei pakko kysyy et mikä alusta tällä sun blogilla ja onko se ilmainen kun näyttää niin kivalta ja mietin itse blogin perustamista. :)

  • Niin kivalta tuntuu jatkaa! Pahaan saumaan sattu kyllä sullakin, mut tervetuloa vihdoin mukaan!
   Mulla on alustana käytössä WordPress (ei ilmaisversio), joka pitää siis hostata itse webbihotellissa. Pieniä kuluja maksan hostinpalvelulle mm. palvelintilasta ja omasta fi-domainista, mutta mun mielestä ei oo ollenkaan huono sijoitus. WordPressissä räätälöintimahollisuudet persoonallisemman sivuston tekemiselle on valtavat ja esimerkiksi lisäosia löytyy pilvin pimein. Itsenäisempi ylläpito vaatii toki vähän enemmän ajatusta ja ehkä teknistä osaamistakin kuin monet ilmaisalustat. Kuitenkin mulla ennen käytössä ollut Blogger oli alustana oikein kelpo aloitellessa, ja jos ilman kuluja vaivattomasti haluaa blogia kirjoitella niin voin lämpimästi suositella sitä :-)

 • Siis sä oot ollu mun lempibloggaaja vuodesta 2012!! En vois olla enempää innoissani siitä et oot taas back in business <3 koko eilis-ja tän illan oon vaan lueskellut pitkästä aikaa läpi sun vanhaa blogia. Innolla odotan tulevia postauksia!

  • Voi vitsi, niin siistiä että siellä on ihan alusta asti mukana olleita :-D Niin ihana kuulla, kiitos sulle ja tervetuloa lukemaan mun höpötyksiä!

 • Ihanaa päästä taas lukemaan sun ajatuksia, muutenkin ihanalta blogilta vaikuttaa joten en malta odottaa mitä tuot tullessasi! :)