#5 Chia-pannarit

Alkuperäisenä suunnitelmana oli jakaa tänään perjantain kunniaksi pizzaresepti, mutta jos totta puhutaan (ole valmiina kohdistamaan muhun seuraavaksi virtuaalinen kummaksuva katse): mä en oo ikinä ollut mikään kovin suuri pizzan ystävä. Pienenä söin pizzasta pelkästään reunat, ja vaikka nykyään oon laajentanut mun makumieltymyksiä jo sen verran, että täytteineenkin se uppoaa, en silti vaan osaa yhtyä tähän ”pizzafanatiikkaan”, mikä tuntuu vallitsevan joka puolella. Muutenkin tää bittiavaruus on täynnä toinen toistaan parempia vegepizzareseptejä, joten vähintäänkin järkevältä tuntui jättää sen ruuan ohjeistaminen niille, jotka ihan tosissaan siitä tykkää.

Ei kuitenkaan kauas pizzasta mennä nytkään, ainakaan muotonsa puolesta, nimittäin mulla olis teille jaettavaksi suuper hyvä pannariohje!

_MG_5626.jpg

Osuvasti jatketaan myös nihkeiden ystävyyssuhteiden tiellä, nimittäin kananmuna-allergikkona oon aina taistellut pannulla hajoavien lettutaikinoiden kanssa, ja pannarit/letut on aina merkinnyt mulle vaivalloista ruuanlaittoa. Mun ja pannareiden ystävyys koki kuitenkin yllättävän lähentymisen, kun (enkelikuoro taustalla laulaen) mä kohtasin internetin loputtomassa reseptikirjassa, Pinterestissä, chiasiemeniä sisältävän pannaritaikinan reseptin, jota ensimmäistä kertaa testatessa hypin melkein riemusta kun se oli niin helppoa.

Pienten omien muokkailujen jälkeen syntyi nämä ihanan kuohkeat ja ennen kaikkea hyvänmakuset pannarit, jotka myös pysyy kasassa ilman mitään ongelmia. Resepti on siis mitä parhain jos on just mun tyyppinen jauhopeukalo keskellä kämmentä -tyyppi! Helppouden lisäksi nämä yksilöt on myös gluteenittomia, täyttäviä ja täynnä hyvää tekeviä ainesosia. Liian hyvää ollakseen totta? Nope, vaan nimenomaan molempia, hyvää ja totta!

_MG_5615.jpg

Helpot vegaaniset pannarit
(noin 10 kpl)

3,5 dl kaurajauhoja

1 rkl leivinjauhetta

ripaus suolaa

3 rkl chia-siemeniä

1 tl kanelia

3 rkl vaahterasiirappia

4 dl mantelimaitoa

1 tl omenaviinietikkaa

1. Miksaa kaikki kuivat ainekset ensin hyvin keskenään, ja lisää nesteet. Anna tekeytyä noin vartin verran.

2. Paista tilkassa rypsiöljyä puolen desin satseja, noin 3 minuuttia per puoli. Hyvä kikka on pyöräyttää ympäri siinä vaiheessa, kun pannariin ilmestyy kuplia keskelle.

3. Päällystä lemppareillasi, kuten vaahterasiirapilla, kasvipohjaisella jugurtilla, marjoilla, pähkinöillä tai hedelmillä. Nauti!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Voi mitä upeita reseptejä oot tänne jakanut!! (Sydänsilmät) Täydellisiä mulle laiskalle ruoanlaittajalle jonka bravuureja ovat enemmänkin nuudelit ja kulhollinen muroja… haha. Nyt viikonloppuna aattelin ainakin kokeilla näitä pannareita ja tuota linssikeittoa, ihan innolla ootan että pääsen maistelemaan!

    Kiitos näistä! :)