#3 Härkis-makaronilaatikko

Markkinoille tupsahtaneista uusista kasviproteiineistä Härkis on ollut mennen tullen mun tähänastinen suosikki – sen koostumus ja maku päihittää helposti kaikenlaiset soijarouheet ja muut soijavalmisteet, ja isona plussana ainesosatkin on kotimaista alkuperää. Myönnettäköön, että alunperin nappasin härkispaketin ostoskoriin vain lieventääkseni ärsytystä, kun nyhtökauraa ei tuntunut saavan mistään käsiinsä, mutta loppujen lopuksi härkis tekikin muhun jopa paremman vaikutuksen. Makuasioista ei toki pidä kiistellä, mutta härkis on nyhtökauraan verrattuna mehevämpää ja jopa maustettu hitusen paremmin. Tasapuolisuuden nimissä sanotaan nyt kuitenkin, että nyhtis sopii kyllä kuin nenä päähän tortillan kaverina.

Henkilökohtasesti härkis vie pisteitä kotiin helpon saatavuutensa lisäksi myös siinäkin suhteessa, ettei se yrittämällä yritä maistua joltakin muulta tai varsinkaan imitoi liikaa lihatuotteita. Viittaan siis nyt kaupan pakastehyllyjen vege-eineksiin feikki kebabista kaiken maailman schnitzeleihin, jotka ei yhtään houkuttele mua puoleensa.

_MG_5524.jpg

Mutta mitä tulee tähän reseptiin, niin makaronilaatikko on aina ollut mulle se kotiruokien numero ykkönen. Ja en vois olla ilosempi että oon löytänyt täysin vegen reseptin, joka päihittää vieläpä sata-nolla kaikki lehmänmaito-lihaversiot. Kananmuna-allergikkona on tullut myös testailtua kaikenmaailman kananmunankorvikkeita makaronilaatikoissa, mutta yllätykseksi kaurakerma paljastukin parhaaksi maholliseksi ratkaisuksi, koska se hyytyy kätevästi hieman uunissa.

Tässä laatikossa yhdistyy basilikan, aurinkokuivatun tomaatin ja härkiksen ihanien makujen liitto, ja lisää mehevyyttä tuodakseni heitin joukkoon myös kesäkurpitsan, mutta käytä ihmeessä luovuudella kaappiesi sisältöä. Lopputuloksena on helposti lähestyttävä ja ihanan turvallinen kotiruoka, jonka uskoisin vievän mennessään myös muidenkin kuin vegeilijöiden kielen.

_MG_5530.jpg_MG_5539.jpg_MG_5551.jpg

Vegaaninen makaronilaatikko 4:lle

1 ps tummia makaroneja (400g)

1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 iso kesäkurpitsa

1 rasia Verson Härkistä

0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna

1 tl basilikamaustetta

1/2 tl suolaa

mustapippuria

4 dl kaurakermaa

2 dl vettä

1/2 tl suolaa

mustapippuria

pinnalle:

3 tomaattia

1. Laita vesi kiehumaan (2 litraa vettä & 1 tl suolaa). Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi kesäkurpitsa.

2. Kuullota sipuli öljyssä, ja lisää valkosipuli, kesäkurpitsa, aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet. Anna hautua sen aikaa kun makaronit kypsyy. Lisää loppupuolella mukaan myös härkis.

3. Sekoita uunivuoassa härkisseos ja makaronit. Sekoita sivussa kaurakerma, vesi ja mausteet, ja sekoita mukaan vuokaan.

4. Päällystä laatikko ohuilla tomaattiviipaleilla ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele valmis annos basilikan lehdillä ja tarjoile sivussa esimerkiksi raikasta salaattia. Nauti!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *