#2 Pinaatti-cashewpasta

Oon satavarma, että jokaisella on aina välillä niitä päiviä, jolloin iskee totaalinen laiskuus ja lamaantuminen kokkaamista kohtaan. Ja vaikka oliskin ihan kelpo ruoanlaittaja, niin tälläsinä hetkinä kaikki luovuus vaan tyhjenee täydellisesti päästä ja tuntuu, ettei oo olemassa mitään oikeesti syötävää ruokaa, mihin rahkeet riittäis. Kaikki se pilkkominen, keittäminen, paistaminen, odottaminen… No way. Varsinkin jos on puurtanut pitkän päivän työ- tai koulujuttujen parissa, ei ekana kotiovesta sisään astuessa todellakaan innosta hihkuen hyökkää patojen ja kauhojen kimppuun, vaikka maha huutaiskin kärsivänä ruokaa.

Näihin hetkiin on kuitenkin ratkaisu (joka päihittää sen ankean leivän mutustamisen, mihin yleensä näissä tilanteissa itse päädyn, eikä siihen myöskään liity pikaruoka tai einekset). Nimittäin luottopastaresepti, joka loihtiutuu hetkessä ilman monimutkaista koreografiaa keittiössä. Mulla tämä pelastaja on vielä tarkemmin pinaatti-cashewpasta, joka on helppouden lisäks myös niiin hyvää että nälkäkiukku on kaukana silmänkantamattomissa heti kun lautasellisen tätä saa nenän eteen.

_MG_5475.jpg_MG_5466.jpg_MG_5472.jpg_MG_5480.jpg

Pinaatti-cashewpasta 6:lle

~500g täysjyvä pastaa

3 valkosipulinkynttä

2 tl rypsiöljyä

tölkki kookosmaitoa

200 g pakastepinaattia (hienonnettua)

1 tl korianterin siemeniä

1 tl juustokuminaa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

tölkki kikherneitä

1 rkl limetin mehua

1 dl suolaamattomia cashewpähkinöitä

(~rkl maizena-jauhoa vesitilkkaan sekoitettuna)

1. Valmista kastike sillä aikaa, kun olet pistänyt veden kiehumaan ja keität pastan. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota valkosipulia siinä noin minuutti. Lisää kookosmaito, pinaatti ja mausteet (korianterin siemenet jauhettuna). Kiehauta hetki.

2. Lisää huuhdotut kikherneet ja limetin mehu, ja anna hautua noin 6 minuuttia. Sekoita joukkoon maizena, jos haluat kastikkeelle kiinteämpää rakennetta, ja kiehauta.

3. Lisää vielä cashewpähkinät, ja miksaa valmis kastike pastan sekaan. Nauti!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *